top of page

ZASADY KONKURSU
Warunkiem uczestnictwa w konkursie jest minimum 5-letnie doświadczenie
w pracy kucharza sushi oraz posiadanie certyfikatu Sushi Proficiency, a także polskiego paszportu.

Jeżeli nie masz certyfikatu zapraszamy na szkolenie, które obędzie się w dniach 10 i 11 czerwca (jest dwudniowe) – dokładne miejsce oraz godziny spotkania zostaną przesłane zakwalifikowanym uczestnikom. Szkolenie prowadzi sam mistrz Hirotoshi Ogawa z World Sushi Skills Institute!!! Szkolenie będzie tłumaczone na język polski.

Szkolenie jest płatne. Opłata za udział w szkoleniu oraz egzamin wynosi 3000 PLN brutto. Szczegóły prześlemy w indywidualnym mailu zainteresowanym i zakwalifikowanym uczestnikom.


Istnieje możliwość wzięcia udziału w szkoleniu oraz egzaminie dla osób, które nie są zainteresowane udziałem w konkursie. Wszelkie informacje w zakładce SZKOLENIE.

Zasady uczestnictwa w konkursie Poland Sushi Cup 2024:

 

Spośród nadesłanych zgłoszeń jury wybierze 20 finalistów, którzy zawalczą o finał w Japonii!

Zadaniami finałowymi będą: sprawianie ryby, przygotowanie 1 talerza sushi w stylu Edo-mae oraz przygotowanie
1 talerza sushi – free style z własnych oraz zapewnionych przez Organizatora składników. Sushi będzie należało przygotować w ściśle określonym czasie. Oceniane będą: technika pracy, wygląd, smak oraz kompozycja.
Szczegóły finału konkursu przesłane zostaną zakwalifikowanym zawodnikom drogą mailową.

 

ZGŁOSZENIA DO KONKURSU NALEŻY PRZESŁAĆ OD 01.05.2024r., godz. 00.00 Do 12.05.2024r. godz. 23.59
ZGŁOSZENIA PRZESYŁANE PRZED LUB PO TERMINIE NIE BĘDĄ KWALIFIKOWANE

Do dnia 19 maja 2024r. do godz. 23:59 Jury poinformuje zawodników o statusie kwalifikacyjnym indywidualnie drogą mailową.

bottom of page