top of page

ZASADY KONKURSU

Warunkiem uczestnictwa w konkursie jest minimum 5-letnie doświadczenie
w pracy kucharza sushi oraz posiadanie certyfikatu Sushi Proficiency.

Jeżeli nie masz certyfikatu – zapraszamy na szkolenie, które obędzie się w dniach 14 i 15 maja – dokładne miejsce oraz godziny spotkania zostaną przesłane zakwalifikowanym uczestnikom. Szkolenie prowadzi sam mistrz Hirotoshi Ogawa z World Sushi Skills Institute!!! Szkolenie będzie tłumaczone na język polski.

W 2020r. szkolenie jest płatne. Opłata za udział w szkoleniu oraz egzamin wynosi 2000 PLN + VAT. Szczegóły prześlemy w indywidualnym mailu zainteresowanym i zakwalifikowanym uczestnikom.

 

Istnieje możliwość wzięcia udziału w szkoleniu oraz egzaminie dla osób, które nie są zainteresowane udziałem w konkursie. Obowiązuje opłata w wysokości 2000 PLN + VAT. O udziale decyduje kolejność zgłoszeń. Liczba miejsc ograniczona.  

 

Zasady uczestnictwa w konkursie Poland Sushi Cup:

  • Wypełnij formularz zgłoszeniowy - zakładka WEŹ UDZIAŁ

  • Opisz (maksymalnie 500 znaków), dlaczego chcesz wziąć udział w konkursie i reprezentować Polskę podczas światowego finału World Sushi Cup 2020 w Tokio

  • Zaznacz, czy posiadasz certyfikat Sushi Proficiency

  • Nakręć krótki film, w którym w czasie max. 1 minuty pokażesz:

    • Jak kroisz rybę - ukrój 2 plastry dowolnej ryby

    • Pokaż nam proces przygotowania 1 hosomaki i 1 nigiri. Składniki przygotuj wcześniej. Do nigiri użyj krojonej przez siebie ryby

  • Dołącz zdjęcie własnej kompozycji sushi w stylu Edo-mae

  • Jak przesłać film i zdjęcie - informacje w zakładce WEŹ UDZIAŁ

 

Spośród nadesłanych zgłoszeń jury wybierze 20 finalistów, którzy zawalczą o finał w Japonii!

Jak wziąć udział w szkoleniu i egzaminie Sushi Proficiency bez udziału w konkursie?

  • Wypełnij konkursowy formularz zgłoszeniowy - zakładka WEŹ UDZIAŁ

  • W opisie napisz, że jesteś zainteresowany tylko udziałem w szkoleniu i egzaminie

  • Otrzymasz od nas mail z numerem konta 

  • Z powodu ograniczonej liczby miejsc o udziale w szkoleniu i egzaminie decyduje kolejność zgłoszeń a następnie wpłaty 

 

Zadaniami finałowymi będą: sprawianie ryby, przygotowanie 1 talerza sushi w stylu Edo-mae oraz przygotowanie
1 talerza sushi – free style z własnych oraz zapewnionych przez Organizatora składników. Sushi będzie należało przygotować w ściśle określonym czasie. Oceniane będą: technika pracy, wygląd, smak oraz kompozycja.
Szczegóły finału konkursu przesłane zostaną zakwalifikowanym zawodnikom drogą mailową.

 

ZGŁOSZENIA DO KONKURSU NALEŻY PRZESŁAĆ OD 16.03.2020 Do 17.04.2020r. ZGŁOSZENIA PRZESYŁANE PRZED LUB PO TERMINIE NIE BĘDĄ KWALIFIKOWANE

Do dnia 27 kwietnia 2020r do godz. 23:59 Jury poinformuje zawodników o statusie kwalifikacyjnym indywidualnie drogą mailową.

bottom of page