top of page

MIĘDZYNARODOWE JURY

Finalistów oceniać będzie światowa czołówka mistrzów sushi!  

Nadzór merytoryczny konkursu, członek Jury

Ogawa.jpg

HIROTOSHI OGAWA, JAPONIA

Nadzór merytoryczny konkursu, członek jury
 

Dyrektor Generalny All Japan Sushi Association / World Sushi Skills Institute, a jednoczenie członek i instruktor AISA Sushi Skills Institute. W ramach swojej pracy nauczał sztuki sushi w ponad 50 krajach,  m.in. USA, Portugalii, Tajlandii, Czechach, Indiach, Holandii, Rumunii i na Ukrainie. Wydał też autorską płytę DVD „Sushi, Sashimi – Skills Improve Program”.

Członek Jury

wagner.jpg

WAGNER  SPADACIO, BRAZYLIA

Członek jury

Zwycięzca Sushi Cup we Francji w 2017 oraz wicemistrz World Sushi Cup z 2018. Urodzony w Brazylii, wychował się we Francji, mieszka i pracuje w Monako. Aktualnie kreatywny szef w restauracji Niwaki w Monte Carlo. Wcześniej pracował jako główny sushi szef w jednej z najsłynniejszych restauracji sushi na świecie – Nobu w Monaco.

Członek Jury

constantin.jpg

IULIAN CONSTANTIN, RUMUNIA

Członek jury

Szef sieci restauracji Zen Sushi w Bukareszcie i prekursor kuchni japońskiej w Rumunii, a także Ambasador Kuchni Japońskiej z tytułem przyznanym przez  MAFF (Ministerstwo Rolnictwa, Rybołówstwa i Leśnictwa w Japonii). W 2014 roku uczestniczył w World Sushi Cup w Tokio, co pozwoliło mu znaleźć się w pierwszej dziesiątce najlepszych sushi masterów na świecie.

Członek Jury

Jorge_Dionicio (002).jpg

JORGE DIONICIO,
USA

Członek jury

Urodzony w Limie, Peru, gdzie dorastał. Mieszka i pracuje w USA. Od 2023 – Executive Sushi Chef  w Saishin – słynnej restauracji omakase, mieszczącej się na dachu hotelu Gansevoort Rooftop w Nowym Jorku. Jorge spędził lata, doskonaląc się w technikach stylu Edomae. Finalista World Sushi Cup z 2014.

Przewodniczący Jury

Tomas_Lysy_3.jpg

TOMAS LYSY,
SŁOWACJA   

Członek Jury
 

Uznany słowacki szef kuchni, specjalizujący się w kuchni azjatyckiej, głównie japońskiej. Ma ponad 20 lat doświadczenia w pracy, głównie za granicą, z uznanymi japońskimi szefami kuchni.
W Bratysławie prowadził jedną z najlepszych słowackich restauracji Iasai, która zyskała międzynarodową sławę. Za szczytowy moment dotychczasowej kariery uważa współpracę z Ichiro Kubotem z restauracji Umu w Londynie (1 gwiazdka Michelin).

bottom of page